dinsdag 27 september 2011

Het verzorgen van je nagels


Door een goede verzorging van de nagels maak je een verzorgde indruk. Om de mooiste nagels te krijgen kun je ze het beste verzorgen in de onderstaande volgorde.

Stap 1. Schoonmaken met nagellakremover
Ook al heb je geen nagellak gebruikt, het is toch goed om de nagels alvast te reinigen voordat je deze gaat verzorgen om een schone ondergrond te krijgen. Gebruik altijd een nagellakremover zonder aceton om te voorkomen dat je nagels uitdrogen.Doe de nagellakremover op een wattenschijfje en druk deze op je nagel, daarna veeg je de nagels vanaf de nagelriem naar het uiteinde schoon.

Stap 2. Vijlen
Bedenk van te voren goed of je een ronde of een rechte vorm in je nagels wilt. Vijlen doe je altijd een kant op en niet op en neer. Met een kartonnen vijl kan je wel heen en weer vijlen zonder de nagels te beschadigen.
Gebruik een grove vijl om de nagels korter te maken en een fijne vijl voor een mooie gladde afwerking.

Stap 3. Nagelriemen
Om de nagelriemen te verzorgen moet je deze eerst in een bakje met sop houden zodat ze zacht worden. Als je net onder de douche vandaan komt is dat ook prima. Door een lekkere olie aan het water toe te voegen is dit een heerlijke verwennerij. Meteen een goed moment om de onderkant van de nagels schoon te maken, dit doe je bij voorkeur met een wattenschijfje, scherpe materialen kunnen de nagel beschadigen. Daarna duw je de nagelriemen naar achteren met een wattenschijfje of bokkenpootje. Wanneer dit niet zo makkelijk gaat, ga dan niets forceren, je nagelriemen beschermen je tegen bacteriën. Gebruik in dit geval een speciale cuticle remover, deze helpt de nagelriemen los te maken. Hiervoor kun je de achterkant van een bokkenpoot gebruiken.

Stap 4. Massage
Wanneer je weinig tijd hebt is dit een stap die je over kan slaan. Het masseren van de handen en nagels is verzorgend maar ook nog eens ontspannend. Breng een kleine hoeveelheid handcrème of olie aan op de handen. Masseer de nagels maar vooral de nagelriemen goed in. Door een vinger vast te pakken met de andere hand en de huid naar links en rechts te bewegen van het begin naar het eind van de vinger zorg je ervoor dat de crème of olie optimaal in kan trekken, maar je handen ook nog eens heerlijk ontspannen aanvoelen. Omdat in de handen, net als in de voeten veel zenuwuiteinden zitten is een massage hier zeer effectief.

Stap 5. Het aanbrengen van nagellak.
Om te voorkomen dat de nagels wat vettig zijn geworden wrijf je een watje met een beetje nagellakremover over de nagel. Heb je last van groeven in de nagels gebruik dan een basecoat om de structuur van de nagel te egaliseren. Een basecoat kun je ook gebruiken om te voorkomen dat je nagels verkleuren door het gebruik van gekleurde nagellak. Het kwastje van de nagellak zet je net iets boven de nagelriemen op de nagel, ga naar de nagelriem toe en strijk het naar het uiteinde, begin aan een kant en werk naar de ander kant toe. Voor het mooiste resultaat lak je je nagels in 3 x: 1x in het midden, 1x links en 1x rechts. Hoe minder vaak je lakt, hoe mooier het resultaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Thanks for leaving a message! ♥